Direct contact? Bel 0174 297 741 [email protected]

Een huis verkopen, hoe gaat dat eigenlijk?

Wel of geen verkoopmakelaar?

Wij garanderen je een opbrengst die hoger is dan je besparing. Een huis verkopen lijkt in principe niet moeilijk. Vraag en aanbod worden op basis van een prijs bij elkaar gebracht. En juist daarin schuilt de moeilijkheid. Wat is de juiste prijs?
De prijs is niet alleen afhankelijk van de grootte van de woning, maar ook van de omgeving, staat van onderhoud, aanbod van soortgelijke huizen in de buurt en de marktomstandigheden.

Wat is mijn woning waard?

De meest gestelde twee vragen die wij krijgen zijn “Hoe snel is mijn huis verkocht?” en “Voor hoeveel?”
Het antwoord op deze vragen hangt voor een belangrijk deel af van de lokale marktomstandigheden en hoe verkoopklaar je huis wordt aangeboden. Om je een goed inzicht te geven in de waarde van je woning kun je een gratis en vrijblijvende waardebepaling van je huis aanvragen. Met deze waardebepaling krijg je inzicht in een realistische verkoopprijs en de verkoopbaarheid in de huidige markt.

De juiste prijs bepalen
Natuurlijk is je huis in jouw beleving het mooist. Je ziet meer dan alleen de stenen. Je ervaart ook de herinneringen en de bijbehorende emoties bij het huis, de fijne sfeer in de straat en de leuke buren. Dat maakt het huis voor jou het meest waardevol. Echter, kopers hebben die emotie (nog) niet en zullen je huis wel degelijk vergelijken met andere huizen die op dat moment op de markt zijn. Ook buiten je straat of buurt. Het bepalen van de juiste vraagprijs is daarom een van de meest belangrijkste voorwaarden voor een succesvolle verkoop.
Wij helpen je je te verplaatsen in hoe een koper zijn keuze maakt. We vergelijken jouw huis met vergelijkbare recent verkochte huizen en met vergelijkbare huizen die nu te koop staan. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van het verschil tussen vraagprijs en verkoopprijs.

Verkoopklaar maken van je huis

Het huis voorbereiden voor de verkoop betekent dat het eruit moet zien alsof de koper er zo in kan. Dat is een enorm voordeel voor vrijwel alle kopers. Het is een klus om je huis zo aantrekkelijk mogelijk te maken, maar het is het wel waard. Wij zullen je daarbij helpen.

Fotografie en plattegronden
Na het retourneren van de verkoopopdracht, maken wij in overleg met je een afspraak om met de fotograaf/ inmeter langs te komen om je huis goed in beeld te krijgen. Met een beknopte publicatie tekst, de foto’s en de plattegronden, kunnen we de woning gaan voorbereiden voor plaatsing op de diverse internetsites, zoals Funda, diverse etalages, mailing en social media.

Wij maken voor iedere bij ons in verkoop zijnde woning of appartement een unieke eigen website!

In die website plaatsen we alle relevante informatie van je woning zoals o.a.:
Plattegronden, foto’s, video’s, brochure, juridische informatie, kadastrale informatie, vragenlijsten, lijst met zaken die wel of niet gaan achterblijven, een zonnestudie en diverse informatie over de wijk/buurt etc.
Kortom alle informatie die kopers nodig hebben om een besluit te kunnen maken.
Alle privacy gevoelige informatie maken we onzichtbaar. Een voorbeeld van zo’n website kan je vinden op woningen in ons actuele aanbod. Voor de meeste woningen geldt dat het de straatnaam en huisnummer voluit is en dan .nl

Bij het maken van een bezichtigingsafspraak verwijzen we de kandidaten ook naar de unieke website middels een linkje. Zo’n linkje met : www.straatnaamhuisnummer.nl kun je dan ook doorsturen aan vrienden of bekenden of je aankopende makelaar. Zij kunnen dan alle informatie bekijken en met je meedenken.

We maken een mooi visitekaartje met dit webadres en reiken dat uit bij de bezichtiging aan kandidaat kopers.

Bezichtigen
Na plaatsing op Funda kunnen wij de eerste telefoontjes voor bezichtigingen verwachten. Kandidaten komen alleen ofwel met een aankoopmakelaar. In goed overleg met jou als verkoper zullen de bezichtigingen worden gepland en is een flexibele opstelling van onze kant vanzelfsprekend. Na een bezichtiging krijg je uiteraard terugkoppeling over de eerste reacties. Na een week bellen wij de bezichtigers nog even na voor een definitieve reactie.

Onderhandelen over de prijs
Heeft een koper interesse, dan zal er een bod gedaan worden. 
Wij hebben hier dagelijks mee te maken en kunnen je door onze ervaring goed adviseren over hoe te reageren op een bod met de daarbij behorende condities.

Bod en condities geaccepteerd, huis verkocht! Wat nu?

Zodra je het met de koper eens bent geworden over de koopsom en overige voorwaarden, is het zaak dit snel schriftelijk vast te leggen. Dit gebeurt door het opstellen en ondertekenen van een koopovereenkomst. In deze overeenkomst wordt alles gedocumenteerd, zodat de koper precies krijgt wat hij gekocht heeft en jij precies weet wat je moet leveren. Denk hierbij aan zaken die je achterlaat in en om het huis. Met het ondertekenen van de koopovereenkomst is de koop nog niet definitief geworden. In bijna alle gevallen zal er door de koper een voorbehoud van financiering worden opgenomen. Dit houdt in dat de koper een bepaalde periode, meestal 6 a 7 weken, de gelegenheid krijgt om de financiering van het huis voor elkaar te krijgen. Lukt dit niet, dan kan de koper onder de koop uit.
In principe zijn mondelinge afspraken geldig. Maar bij de koop van een woning is dat anders. Nadat de koper de koopakte heeft getekend, mag hij zich nog drie dagen bedenken en terugkomen op zijn beslissing. Een verkoper mag zich bedenken tot het moment dat hij de overeenkomst heeft getekend. Hoe dat precies zit en waarom dat zo is, leggen wij graag uit.

Overdracht bij de notaris
Is de financiering in orde en is door de koper 10% van de koopsom bij de notaris gestort, dan stelt de notaris de benodigde documenten op en wordt de verkoop afgerond met het passeren van de akte van levering. Voor het moment van passeren zal de koper en/of de aankopend makelaar een eindinspectie van je huis doen om te controleren of alle afspraken die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst zijn nagekomen. Op dat moment worden ook gezamenlijk de meterstanden opgenomen.

Wat kunnen we voor je doen?

Kom bij ons op gesprek om te kijken wat er mogelijk is bij het verkopen van je huis.

  • We komen dan vrijblijvend langs om een reële verkoopprijs voor je woning af te geven.
  • We vertellen je ook hoe makkelijk of moeilijk je huis verkoopt in de huidig huizenmarkt.
  • Voor iedere woning zal een offerte op maat gemaakt worden, waarbij het inzichtelijk is welke kosten ermee gemoeid zijn.

We hopen dat er een klik is tijdens dit gesprek.

Wij begeleiden je graag

Zoals je hebt kunnen lezen komt er nogal wat kijken bij het succesvol verkopen van je huis. Wij doen natuurlijk niets liever dan je van waardevolle adviezen voorzien tijdens elke stap van het verkoopproces. Bel ons gerust voor een gratis en vrijblijvende waardebepaling of voor een informatief gesprek over de mogelijkheden.