Direct contact? Bel 0174 297 741 [email protected]

Een huis kopen, hoe gaat dat eigenlijk?

Kopen van een huis

Ga je een huis kopen dan komt er veel op je af en zijn er tal van vragen waar je mee zit. We leggen je graag uit hoe dit werkt. Welke vraag je ook hebt over het kopen van een huis wij hebben een helder antwoord en helpen je graag bij de aankoop van je nieuwe huis.

Wel of geen aankoopmakelaar?

Een huis kopen is spannend, ingrijpend, maar vooral ook leuk. Bezichtigen, onderhandelen, koopcontract, hypotheek, taxatie, notaris, etc. Wij zorgen ervoor dat je het begrijpt en begeleiden je stap voor stap.

Wat kan ik kopen?
Het kopen van een huis start met het bepalen wat je budget is.
Hypotheek advies op maat bij de Hypotheker in ons kantoor. Bel voor een vrijblijvende afspraak met hen.

Inventariseer je woonwensen en wij maken een selectie van huizen die aan je criteria voldoen. Middels ons NVM-netwerk, maar ook via ons persoonlijk netwerk, waardoor wij vaak al weten welke woningen er in de verkoop komen voordat ze te vinden zijn op internet. Dit geeft je een voorsprong op andere kopers.

Wij kijken met een kritisch oog naar het huis.

De ervaring leert dat wij heel anders naar een woning kijken dan jij als potentiële koper. Ook de juridische en bouwkundige aspecten worden kritisch door ons bekeken. Al met al komen we tot een totaalbeeld en overleggen met jou wat de strategie kan zijn om de woning aan te kopen.

Begeleiding bij de aankoop
Wij brengen in overleg met jou een bod uit, tezamen met de daarbij behorende condities zoals voorbehouden financiering of een bouwtechnische keuring en begeleiden je gedurende deze onderhandelingen.
Onder begeleiding van een aankoopmakelaar zal je door een tegenpartij serieuzer genomen worden, dan dat als je als particulier aan het bieden gaat. Onderhandelen gaat niet alleen over de prijs, maar ook over de voorwaarden van de koop. Dit kunnen wij snel, soepel en transparant laten verlopen.

Waarom wel een aankoopmakelaar

Huis gekocht en nu? Als er een akkoord is over de koopprijs stopt onze begeleiding niet. Er moet immers nog veel geregeld worden voordat je de sleutels in handen krijgt.

Bij het aankopen van een huis kunnen we je helpen bij:

 1. het zoeken van de perfecte woning, we hebben inzicht in het nieuwste aanbod dat nog niet op Funda staat;
 2. het inwinnen van informatie die niet in de brochure staat zoals o.a. informatie over de woonomgeving, het parkeerbeleid en bestemmingsplannen;
 3. of het huis geen bouwval is door de bouwkundige staat en eventuele gebreken te bekijken;
 4. de marktprijs, hoe gewillig een woning is en de prijsonderhandelingen;
 5. papierwerk zoals erfpachtvoorwaarden, bouwvergunningen, bewijs van eigendom e.d. onderzoeken;
 6. de koopakte controleren om te zien of je als koper voldoende juridisch beschermd bent;
 7. deadlines bewaken zoals de termijn voor ondertekening, financiering, ontbindende voorwaarden e.d.;
 8. de communicatie onderhouden met andere betrokkenen zoals o.a. bouwtechnische keurder, notaris en taxateur;
 9. het controleren van de akte van levering van de notaris;
 10. de eindinspectie van de woning net voordat er definitief getekend wordt.

Zoals je ziet zijn er veel stappen en soms obstakels te nemen voordat het huis echt van jou is. We begeleiden je bij al deze stappen om zo snel mogelijk de sleutel te bemachtigen van dat ene leuke huis dat perfect is voor jou. Als we je mogen begeleiden bij de aankoop van een huis koop je geen kat in de zak.

Wat kost een aankoopmakelaar?

We vragen een vergoeding voor onze diensten als aankoopmakelaar afhankelijk van wat we voor je kunnen betekenen. Wij zijn er van overtuigd dat je deze kosten ruimschoots terugverdient en je voorkomt dat je een kat in de zak koopt.

We hebben inzicht in de marktwaarde van een huis, en laten ons niet meesleuren door emotie. Hierdoor kunnen we de beste prijs voor een huis uitonderhandelen.

Voor elk huis is er wel een likje verf of misschien een hele verbouwing nodig. We kunnen je een goede inschatting geven van kosten voor noodzakelijk onderhoud en verbeteringen die nog uitgevoerd moeten worden na de aankoop van een woning. Je staat dan niet voor financiële verrassingen nadat je getekend hebt.

Wat kunnen we voor je doen?

Kom bij ons op gesprek om te kijken wat er mogelijk is bij het aankopen van een woning. Tijdens de koffie bespreken we vrijblijvend de volgende zaken;

 • Wat zijn je woonwensen?
 • Hoe haalbaar zijn je woonwensen?
 • Hoe werkt dat nou, het kopen van een huis?
 • Wat kunnen we voor je betekenen?
 • Welke tips zijn er bij het aankopen van een huis?

Onze meerwaarde

Goed en zakelijk onderhandelen over de prijs van de woning, de over te nemen roerende zaken en de voorwaarden voor oplevering is onze meerwaarde bij het aankopen van woning. Hierdoor kun je de woning voor een betere totaalprijs kopen dan je als koper zelf zou kunnen.